Wat is DigiD Machtigen?

Steeds meer zaken met (overheids-)organisaties kunt u digitaal regelen. Zoals de jaarlijkse belastingaangifte, het wijzigen van de huurtoeslag of het aanvragen van studiefinanciering. Wilt u dit door iemand anders laten doen? Geef uw DigiD niet af, maar regel een machtiging.

Met DigiD Machtigen kan iemand anders digitaal zaken regelen namens u. Dit kan snel en veilig: u bepaalt wat de ander voor u mag doen, en wanneer. U kunt een persoon machtigen, maar ook een bedrijf of organisatie.

Wil u zelf iemand helpen? Dat kan door een machtiging aan te vragen voor iemand anders. Dit kan natuurlijk niet zo maar: u heeft het burgerservicenummer (BSN) en de geboortedatum nodig van degene die u gaat helpen. Om zaken te regelen voor een ander moet u kunnen inloggen met DigiD.

Wat is uw situatie?

Rijksoverheid, DigiD Machtigen

Steeds meer overheidszaken kunt u digitaal regelen. Dat kunt u zelf doen of laten doen door iemand die u vertrouwt. Uw DigiD is privé. Dus uw inloggegevens, die wilt u geheim houden. Daarom is er DigiD Machtigen. Hiermee geeft u een helper toestemming om met zijn eigen DigiD een onderdeel van uw overheidszaken namens u te regelen. U bepaalt zelf waarvoor u iemand machtigt en voor hoelang. Wilt u iemand machtigen? Regel het via onze helpdesk of online.

machtigen.digid.nl

Heeft u een vraag?

Vind uw antwoord op onze hulp en contact pagina.

Hulp & contact